Voortgezet onderwijs

Ons doel is het bevorderen van verkeersveiligheid door middel van een ontmoeting, beleving en of ervaring van de praktijk. Om dit te bereiken organiseren we diverse projecten, al dan niet in samenwerking met derden. Voor de projecten die wij voeren is voor schooljaar 2018-2019 subsidie beschikbaar van de provincie Noord-Holland. Wij kunnen dus geheel kosteloos de projecten bij u op school verzorgen.

Hoe doen wij het.

Iedereen weet dat je het beste leert door iets te doen. Om gedrag (in het verkeer) positief te veranderen kun je dit het beste doen door iemand dingen te laten beleven of ervaren in de praktijk. In al onze projecten staat dit centraal en op een leuke en leerzame manier ervaren de cursisten de gevolgen van hun gedrag in het verkeer. Ervaren zet aan tot nadenken en nadenken zet aan tot acceptatie van gedragsverandering.

Eigenlijk weet iedereen wel wat wenselijk is maar meestal niet exact waarom. Als je de gevolgen duidelijk kan maken van onwenselijk gedrag dan staan de meeste cursisten open voor een verandering van dit onwenselijke gedrag. Door hen een spiegel voor te houden en de gevolgen te laten zien en ervaren snappen de cursisten al te goed waarom verandering nodig is.
 
Wat voor projecten.

  1. Verkeersmarkt. Ervaringslessen verkeersveiligheid voortgezet onderwijs voor jongeren van 14 tot 18 jaar. Lees meer...
  2. Split the Risk. Doel van de lessen is jongeren er bewust van te maken dat ze zichzelf (en anderen) veel ellende kunnen besparen als ze risico’s beter inschatten. lees meer...
  3. Fight your inner Monkey. Het doel van de lessen is om jongeren bewust te maken van groepsdruk. lees meer...
  4. Verkenning School Thuis Route. D.m.v. foto’s van gevaarlijke punten op de school thuisroute bedenken hoe jij het zelf veiliger kan   maken. Zonder de situatie te wijzigen. Lees meer...
  5. Via de cursus ‘Alcohol en drugs in het verkeer’ krijgen de leerlingen informatie over de werking van alcohol en drugs en de negatieve gevolgen die het gebruik ervan kan hebben voor de verkeersdeelname. De jongeren ervaren zelf wat het betekent om onder invloed te rijden met behulp van een zogenaamde ‘alcoholbril’ Lees meer....
Alle bovenstaande projecten zijn geheel kosteloos en de meeste voor 100% gesubsidieerd door Provincie Noord-Holland. Wij ontvangen deze subsidie rechtreeks zodat er geen facturatie of administratie via uw school plaatsvindt.

Petrus Canisius College Alkmaar, Oosterhout
Weer diverse lessen in onze projectweek van de verkeersdocenten van Go Safe. Vernieuwend en spreekt de leerlingen erg aan. Geen opgeheven vingertje maar met de leerlingen op een leuke manier in gesprek. Voor de leerlingen super motiverend om hun gedrag te veranderen.
Dynamis Hoorn
Meester Arjen, de verkeersmeester, altijd leuk en leerzaam voor de klas.
Kleurenorkest Limmen
Gave lessen voor de kids. Leuk en leerzaam. De nieuwe VR lessen zijn helemaal top.
Benedictus school Heiloo
Onlineklas Verkeer is een leuke en zeer leerzame manier voor groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs. Hoe mooi is het om via Street View uitleg te krijgen van verkeerssituaties in de omgeving van de school. Dan wordt alles voor elke leerling echt duidelijk.
Junior College Julianadorp
In de introductieweek van de 1e klas komen de Verkeersdocenten voor het project "school thuis route". Ideaal om direct iets te doen aan de veiligheid van de kids op de nieuwe route naar de nieuwe school.
Ichthusschool in Hoorn
"Dodehoekles gehad van docent Arjen. Wat een leuke les, het spreekt de kinderen enorm aan. Perfecte uitleg en ontzettend leuk dat alle kids zelf de ervaring op kunnen doen in de vrachtwagen.”